Účetní, daňové a právní souvislosti svěřenského fondu - Hessová, Barbora; Pelák, Jiří, 1977-; Peprníčková, Mariana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato práce pojednává o svěřenských fondech upravených v novém občanském zákoníku, který nabyl účinnosti 1. 1. 2014. Nejprve je v práci popsána historie a vývoj různých forem svěřenství od antických dob až po současnou podobu nazývanou trust. Další kapitola detailně popisuje konstrukci svěřenských fondů, zejména osobu zakladatele, obmyšleného, správce a také vznik a zánik fondu. Následně jsou v textu zmíněny některé možnosti využití svěřenských fondů. Čtvrtá kapitola se zabývá zdaněním fondů a poslední část je věnována stručnému popisu účetních případů.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses