Černá Hora a Makedonie cesta ke vstupu do EU - Šáchová, Barbora; Malý, Josef, 1958-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce se zabývá srovnáním připravenosti a stupně integrace Černé Hory a Bývalé jugoslávské republiky Makedonie na členství v Evropské unii. Ačkoliv je primárním cílem práce komparace dvou zvolených států, rozhodla jsem se věnovat část práce i popis procesu rozšiřování. Předpoklady jsou ověřovány především pomocí výsledků transformace a hodnocení Kodaňských kritérií Evropskou komisí. Práce je rozdělena do třech hlavních kapitol. První kapitola je věnována historickým souvislostem a regionální integraci v dohodě CEFTA. Druhá kapitola se zabývá politickými problémy obou zemí, které se tak staly bariérami vstupu do EU. A v závěru práce je popsán a zhodnocen přístupový proces.
Vedoucí práce: Josef Malý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses