Tvorba rodokmenů pomocí moderních ICT nástrojů - Hošek, Martin (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá rodokmeny, jejich vytvářením za využití elektronických zdrojů, softwarových či webových prostředků a způsoby zjišťování informací a zajímavostí o historii rodu z těchto zdrojů. Cílem práce je vytvořit metodickou příručku / návod, jak s pomocí těchto zdrojů a prostředků s vytvářením rodokmenu začít a jak ho vytvořit. V první části jsou teoreticky definované důležité pojmy a metody zjišťování potřebných informací. Druhá část popisuje samotný postup vytvoření rodokmenu. V závěrečné části je shrnuto, jak při tvorbě rodokmenu postupovat a čeho se vyvarovat.