Analýza úzkorozchodné tratě společnosti Jindřichohradecké místní dráhy, a.s. - Matoušková, Aneta; Mervart, Michal, 1977-; Červinská, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá úzkorozchodnou tratí, kterou provozuje společnost Jindřichohradecké místní dráhy, a.s. Po vysvětlení základních pojmů, seznámení se s podmínkami pro podnikání na železnici se práce věnuje členění železnice. Další část se zabývá železniční společností Jindřichohradecké místní dráhy. Cílem této práce je představit nabízené doplňkové služby. Dále porovnává ceny jízdného parní lokomotivy na této a druhé úzkorozchodné Osoblažské trati v České republice. Další část práce srovnává jízdné v běžném provozu s motorovou lokomotivou na úzkorozchodné jindřichohradecké trati s jízdným železniční společnosti České dráhy, a.s. na tratích s normálním rozchodem. V poslední části se věnuji návaznosti spojení na okolní tratě.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses