CHAID - technika konstrukce rozhodovacích stromů - Freyvald, Michal; Vild, Jiří; Čabla, Adam, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Analýza CHAID (Chi-squared Automated Interaction Detection) je technika konstrukce rozhodovacích stromů, která je určena zejména pro kategoriální data, a je založena na Pearsonově chí-kvadrát statistickém testu o nezávislosti v kontingenční tabulce. V bakalářské práci jsou shrnuty důležité vlastnosti rozhodovacích stromů, dále je popsána struktura analýzy CHAID, jednotlivé fáze při konstrukci analýzy, výhody, nevýhody a doporučená nastavení pro kvalitní vypovídající schopnost analýzy. Na ukázkovém příkladu ze zákaznického segmentu sledujeme využití CHAID v praxi a za pomocí řešení v softwaru IBM SPSS PASW Statistics v18.0 dokazujeme užitečnost aplikace analýzy CHAID pro cílový marketing.
Vedoucí práce: Jiří Vild
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses