Analýza motivácie a spokojnosti zamestnancov firmy - Rothmajerová, Jaroslava (2014)
Práca sa zameriava na motiváciu a spokojnosť zamestnancov firmy. Jej cieľom je zanalyzovať faktory výkonnosti a spokojnosti pracovníkov malej firmy a na základe tejto analýzy navrhnúť opatrenia, ktoré by zmienenú situáciu vo svojich dôsledkoch mohli riešiť. V teoretickej časti je poukázané na motiváciu a jej význam pri pracovných procesoch, na jej typy a rôzne koncepcie v rámci pracovnej motivácie. Ďalej sa práca venuje stimulačným prostriedkom, faktorom, ktoré môžu ovplyvňovať pracovný výkon a spokojnosť zamestnancov a motivačnému programu spoločnosti. V praktickej časti je predstavená skúmaná firma a zanalyzovaná motivačná štruktúra zamestnancov prostredníctvom dotazníkového vyšetrovania. Z výsledkov výskumu sú navrhnuté odporúčania pre podnik, ktoré by mali zlepšiť súčasnú situáciu vo firme. V závere práce sa nachádzajú všetky zhrnuté zistené poznatky z výskumu a konštatovania ohľadom ďalšej motivácie zamestnancov.