Analýza motivácie a spokojnosti zamestnancov firmy - Rothmajerová, Jaroslava; Kleibl, Jiří; Kudrle, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Práca sa zameriava na motiváciu a spokojnosť zamestnancov firmy. Jej cieľom je zanalyzovať faktory výkonnosti a spokojnosti pracovníkov malej firmy a na základe tejto analýzy navrhnúť opatrenia, ktoré by zmienenú situáciu vo svojich dôsledkoch mohli riešiť. V teoretickej časti je poukázané na motiváciu a jej význam pri pracovných procesoch, na jej typy a rôzne koncepcie v rámci pracovnej motivácie. Ďalej sa práca venuje stimulačným prostriedkom, faktorom, ktoré môžu ovplyvňovať pracovný výkon a spokojnosť zamestnancov a motivačnému programu spoločnosti. V praktickej časti je predstavená skúmaná firma a zanalyzovaná motivačná štruktúra zamestnancov prostredníctvom dotazníkového vyšetrovania. Z výsledkov výskumu sú navrhnuté odporúčania pre podnik, ktoré by mali zlepšiť súčasnú situáciu vo firme. V závere práce sa nachádzajú všetky zhrnuté zistené poznatky z výskumu a konštatovania ohľadom ďalšej motivácie zamestnancov.
Vedoucí práce: Jiří Kleibl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses