Zdravá dĺžka života - Bobeková, Simona; Langhamrová, Jitka, 1958-; Cséfalvaiová, Kornélia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Bakalárska práca je zameraná na objasnenie pojmu zdravá dĺžka života a na analýzu tohto ukazovateľa. Zo začiatku sa práca sústredí na objasnenie termínov potrebných k pochopeniu významu zdravej dĺžky života a metódy výpočtu tohto ukazovateľa. Následne je venovaná pozornosť vývoju zdravej dĺžky života v Českej republike a vybraných krajinách Európy z pohľadu časovej rady. Cieľom práce bolo tiež porovnať zdravú dĺžku života so strednou dĺžkou života a porovnať aj ukazovatele medzi pohlaviami navzájom. Prostredníctvom konštruovania grafov a tabuliek vyšli závery, že zdravá i stredná dĺžka života sa predlžujú, ženy v Českej republike majú obidve dve dĺžky života dlhšie, ale v zdravej dĺžke života sú rozdiely medzi mužmi a ženami minimálne.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses