Změna v přístupech v SEO po updatech Penguin a Panda - Potužáková, Karolína; Bruckner, Tomáš, 1974-; Knechtl, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Algoritmy vyhledávačů se neustále vyvíjejí s cílem poskytnout uživateli co nejkvalitnější a nejrelevantnější výsledky. Updaty algoritmu Google s názvem Panda a Penguin byly v poslední době jedny z nejvýraznějších a mnoho webových stránek, které využívají zakázané metody optimalizace, jimi bylo zasaženo. Webové stránky, pro které jsou tyto metody optimalizace využívány, jsou nyní vystaveny velkému riziku penalizace, která v mnoha případech může velmi vážně ohrozit návštěvnost stránek z přirozených výsledků vyhledávání. Cílem této práce je popsat metody optimalizace pro vyhledávače (SEO) a jejich možný dopad na hodnocení webu vyhledávači Seznam.cz a Google. Práce si zároveň klade za cíl ověřit, zda updaty Penguin a Panda mají na web, pro který byly některé ze zakázaných metod využívány, vliv a do jaké míry se tento vliv projevil. V teoretické části práce je popsána problematika vyhledávačů Seznam.cz a Google -- jejich fungování, vývoj algoritmů a možné faktory, na základě kterých vyhledávače hodnotí jednotlivé webové stránky. Krátce jsou také popsány nástroje, které je možné využít k analýze příčin penalizace. Po přečtení této práce získá čtenář základní orientaci v metodách SEO a vhodnosti jejich použití. Zároveň by měl být schopen identifikovat pravděpodobné příčiny penalizace webových stránek a navrhnout vhodnou strategii, kterou lze dosáhnout jejího odstranění.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses