Umělá přerušení těhotenství v letech 1958 až 2012 v ČR - Hegarová, Hana (2014)
Cílem této bakalářské práce je v první řadě popsat historii a vývoj problematiky interrupcí v souvislosti s různými změnami, kterými populace různých společenství prošly a zjistit, zda legislativní změny ohledně interrupcí mají vliv na potratové ukazatele. Dále se práce zaměřuje na vývoj potratovosti v České republice v letech 1958 -- 2012. Tato bakalářská práce detailně zkoumá vývoj potratové legislativy v Československu, později i v České republice a na základě těchto legislativních změn analyzuje souvislost hodnot potratových ukazatelů s provedenými legislativními změnami. V souvislosti s interrupcemi mimo jiné také analyzuje úhrnnou plodnost, úhrnnou potratovost, potratovost žen podle jejich věku, interrupce podle územních diferenciací a jiné ukazatele ovlivňující počty potratů v České republice.