Umělá přerušení těhotenství v letech 1958 až 2012 v ČR - Hegarová, Hana; Fučíková, Simona; Říha, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Cílem této bakalářské práce je v první řadě popsat historii a vývoj problematiky interrupcí v souvislosti s různými změnami, kterými populace různých společenství prošly a zjistit, zda legislativní změny ohledně interrupcí mají vliv na potratové ukazatele. Dále se práce zaměřuje na vývoj potratovosti v České republice v letech 1958 -- 2012. Tato bakalářská práce detailně zkoumá vývoj potratové legislativy v Československu, později i v České republice a na základě těchto legislativních změn analyzuje souvislost hodnot potratových ukazatelů s provedenými legislativními změnami. V souvislosti s interrupcemi mimo jiné také analyzuje úhrnnou plodnost, úhrnnou potratovost, potratovost žen podle jejich věku, interrupce podle územních diferenciací a jiné ukazatele ovlivňující počty potratů v České republice.
Vedoucí práce: Simona Fučíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses