Návrh a zabezpečení malé bezdrátové sítě - Cikánek, Svatopluk (2014)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a zabezpečením domácí bezdrátové sítě a poskytováním vybraných síťových služeb. Práce je rozdělena do čtyř hlavních částí. První část se věnuje teorii sítí. Zabývá se metalickými i bezdrátovými sítěmi a funkcemi některých síťových prvků. Část druhá popisuje stávající síť v obytném domě a její síťové prvky. Třetí část se zaobírá návrhem sítě, její inovací, výběrem komponent a jejich nastavením. Poslední část je věnována poskytování síťových služeb, jejich nastavení a ověření.