Online obchodovanie pomocou automatických obchodných systémov - Polák, Tomáš (2014)
Táto práca sa zaoberá problematikou online automatických obchodných systémov na Forexe. V teoretickej časti sú vysvetlené základné pojmy potrebné pre pochopenie medzinárod-ného menového trhu a základné nástroje používané profesionálmi pre analýzu chovania cien. V praktickej časti autor zostrojí dva profitabilné automatické systémy založené na odlišných prístupoch podľa všeobecne uznávaných štandardov a dokáže, že je možné na základe jednoduchého modelu naprogramovať obchodného robota, ktorý pravidelne a bezpečne zhodnocuje finančné prostriedky. Výsledky budú porovnané s výkonom štan-dardného open source AOS.