Nové trendy v Business Intelligence - Zaměření na Big Data a Hadoop - Korkisch, Josef; Vacek, Martin; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na několik cílů. První je identifikace nových trendů posledních let v oblasti Business Intelligece. Dále se práce zaměřuje na oblast Big Data (Hadoop). Hlavním účelem je ukázat možné využití technologie Hadoop na reálných příkladech. Důležitá je také část porovnání Business Intelligence nástrojů pro práci s Big Data, jelikož přináší pohled na tyto nástroje s několika významných hledisek (analýza, vizualizace a konektivita). Práce je rozdělena na několik částí, kde popisuje komponenty Business Intelligence, nové trendy v oblasti BI, Hadoop technologii v kontextu BI, komponenty Hadoop, příklady využití Hadoop a porovnání vybraných BI nástrojů pro práci s BI. Smyslem práce je posloužit jako průvodce do světa BI a Big Data (Hadoop).
Vedoucí práce: Martin Vacek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses