Teória oceňovania dlhopisov - Krchňavý, Martin; Čech, Tomáš; Pracný, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalárska práca rozoberá problematiku oceňovania dlhopisov so zameraním na tradičné kupónové a bezkupónové dlhopisy bez zabudovaných opcií. V úvode je priblíženie cieľov autora a metód, prostredníctvom ktorých má dôjsť k naplneniu týchto cieľov. Teoretická časť vysvetľuje pojem dlhopis a venuje sa jeho jednotlivým atribútom, ako je napríklad cena, výnos a riziko. Aplikačná časť obsahuje popis údajov získaných z obchodnej platformy Thomson Reuters Eikon a ich následné využitie pri demonštrácii merania výnosu a rizika dlhopisu a ocenení vzorového českého štátneho dlhopisu s pevným kupónom emitovaného v národnej mene. Záver hodnotí mieru dosiahnutia cieľov a potenciálne využitie výsledkov práce v praxi.
Vedoucí práce: Tomáš Čech
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses