Řešení nezvladatelné finanční tísně fyzických osob - Křenková, Pavlína (2014)
Práce se věnuje problematice finanční tísně fyzických osob-nepodnikatelů, okolnostem jejího vzniku a soustředí se na možné způsoby jejího řešení. Cílem je teoreticky identifikovat a popsat tyto způsoby ve chvíli, kdy dlužníci nezvládají hradit své závazky, a poskytnout tak použitelný návod pro dlužníky v případech, kdy čelí insolvenčním či exekučním řízením. Z tohoto důvodu je kladen důraz na představení obou druhů řízení v komplexním pohledu a se všemi podstatnými náležitostmi, aby dlužníci mohli vždy relevantně vyhodnotit adekvátnost postupu v jejich daném případě. Součástí práce je i popis nejčastějších negativních způsobů přístupu k řešení nezvladatelných dluhů a návrhy vhodnějších řešení