Řešení nezvladatelné finanční tísně fyzických osob - Křenková, Pavlína; Hejda, Jan, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Svoboda, Ondřej (2014)
Práce se věnuje problematice finanční tísně fyzických osob-nepodnikatelů, okolnostem jejího vzniku a soustředí se na možné způsoby jejího řešení. Cílem je teoreticky identifikovat a popsat tyto způsoby ve chvíli, kdy dlužníci nezvládají hradit své závazky, a poskytnout tak použitelný návod pro dlužníky v případech, kdy čelí insolvenčním či exekučním řízením. Z tohoto důvodu je kladen důraz na představení obou druhů řízení v komplexním pohledu a se všemi podstatnými náležitostmi, aby dlužníci mohli vždy relevantně vyhodnotit adekvátnost postupu v jejich daném případě. Součástí práce je i popis nejčastějších negativních způsobů přístupu k řešení nezvladatelných dluhů a návrhy vhodnějších řešení
Vedoucí práce: Jan Hejda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: platební neschopnost; zadluženost; exekuce; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; insolvency; debt; executions (law); bachelor's theses