eGovernment ČR z pohledu občana - Moravcová, Jana; Fortinová, Jana; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato diplomová práce je zaměřena na zhodnocení eGovernmentu ČR z pohledu občana. Hlavními cíli práce je přehled služeb nabízených v současnosti občanovi státem v elektronické podobě, zhodnocení eGovernmentu ČR v porovnání se zahraničními zeměmi a prozkoumání vztahu občana ČR k eGovernmentu. Cílů bude dosaženo rešerší zdrojů zabývajících se českým eGovernmentem, analýzou zahraničních studií hodnotících eGovernment ve světovém měřítku a dále zkoumáním eGovernmentů dalších zemí. Vztah občana k eGovernmentu ČR bude zkoumán prostřednictvím dotazníkového průzkumu, v rámci kterého bude zejména zjišťována spokojenost s konkrétními službami, míra jejich využívání českými občany, ale také pohled občanů na případné novinky, které by bylo možné zavést v rámci české elektronické veřejné správy. Přehled služeb a hodnocení eGovernmentů různých zemí a jejich porovnání je součástí teoretické části. Dotazníkový průzkum je spolu se zhodnocením českého eGovernmentu a s návrhy na změnu součástí praktické části.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses