Budování a využívání menších počítačových sítí - Nepomucký, Pavel (2014)
Práce se zabývá návrhem malé domácí počítačové sítě. Hlavním cílem je popsat, jak lze rozšířit domácí síť o další prvky a umožnit uživatelům bezdrátové připojení ve vybraných lokalitách. Práci lze rozdělit na dvě části. První teoretická část je věnována základním prvkům sítě a síťové komunikaci. Druhá část je věnována praktické ukázce rozšíření malé domácí sítě o další objekt pomocí bezdrátového spoje. Práce popisuje výběr a nastavení počítačových prvků, včetně testování a vyhodnocení přenosových rychlostí, pokrytí a odezvě mezi bezdrátovými přístupovými body.