Financování nestátních neziskových organizací působících v oblasti sportu v Kraji Vysočina - Eliášová, Lenka (2014)
Účelem diplomové práce je zjištění struktury a poměrné výše zdrojové základny organizací působících v oblasti amatérského sportu v Kraji Vysočina, identifikace dostupnosti jednotlivých zdrojů (zejm. z pohledu časových nákladů a náročnosti, udržitelnosti a nárokovatelnosti zdrojů, zjištění zda se jedná o jednorázové či opakované příjmy, apod.) a zjištění, jak jsou z pohledu organizací u jednotlivých zdrojů uváděny preference, s jakými riziky a nejistotami spojují čerpání zdrojů a jak organizace hodnotí efektivnost úsilí vynaloženého na jejich čerpání. Cílem práce je analyzovat současný stav financování nestátních neziskových organizací působících v oblasti sportu v Kraji Vysočina, na základě analýzy formulovat konkrétní doporučení vedoucí ke zlepšení struktury zdrojové základny a navrhnout takovou strukturu a poměr zdrojů, která by se jevila z pohledu dotazovaných organizací jako nejvhodnější