Financování nestátních neziskových organizací působících v oblasti sportu v Kraji Vysočina - Eliášová, Lenka; Nový, Jan, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Musil, Martin, 1976- (2014)
Účelem diplomové práce je zjištění struktury a poměrné výše zdrojové základny organizací působících v oblasti amatérského sportu v Kraji Vysočina, identifikace dostupnosti jednotlivých zdrojů (zejm. z pohledu časových nákladů a náročnosti, udržitelnosti a nárokovatelnosti zdrojů, zjištění zda se jedná o jednorázové či opakované příjmy, apod.) a zjištění, jak jsou z pohledu organizací u jednotlivých zdrojů uváděny preference, s jakými riziky a nejistotami spojují čerpání zdrojů a jak organizace hodnotí efektivnost úsilí vynaloženého na jejich čerpání. Cílem práce je analyzovat současný stav financování nestátních neziskových organizací působících v oblasti sportu v Kraji Vysočina, na základě analýzy formulovat konkrétní doporučení vedoucí ke zlepšení struktury zdrojové základny a navrhnout takovou strukturu a poměr zdrojů, která by se jevila z pohledu dotazovaných organizací jako nejvhodnější
Vedoucí práce: Jan Nový
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: ekonomika sportu; neziskové organizace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; sports economics; nonprofit organizations; master's theses