Emoce a umělá inteligence - Hančar, Michal; Sedláček, Lukáš; Pstružina, Karel, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato práce se zabývá emočními procesy biologických organismů a jejich aplikací v rámci oboru umělé inteligence. První kapitola pojednává o vývoji emocí a jejich vztahu s dalšími kognitivními schopnostmi lidí jako je učení, paměť, či motivací. Druhá kapitola je zaměřena na popis již existujících umělých systémů pracujících s emocemi a porovnává jejich efektivitu oproti lidem. Poslední kapitola je věnována vytvoření teoretického základu pro systém analyzující a ovlivňující emocionální rozpoložení uživatele. Cílem práce je pojednání o využití emocí v rámci systémů umělé inteligence.
Vedoucí práce: Lukáš Sedláček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses