Komparativní analýza financování VVŠ problematika koeficientu ekonomické náročnosti - Pinkeová, Jana; Vltavská, Kristýna; Krčál, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Diplomová práce se zabývá komparativní analýzou financování veřejných vysokých škol, zejména se zaměřuje na problematiku koeficientu ekonomické náročnosti. Na začátku práce je vzdělání poskytované na vysokých školách zařazeno do systému vzdělávání v České republice. Dále je práce zaměřena na historii vysokého školství a jeho vývoj od počátku vzniku univerzit až po současný stav. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy financování veřejných vysokých škol a historie koeficientu ekonomické náročnosti, který je v analytické části porovnáván z různých hledisek. Cílem práce je porovnat hodnoty koeficientů ekonomické náročnosti na vybraných veřejných vysokých školách při zohlednění vývoje podílu osobních a celkových neinvestičních nákladů v hlavní činnosti, počtu studentů a počtu akademických pracovníků. Výsledkem je navržená změna hodnot těchto koeficientů a výše finančních prostředků poskytovaná veřejným vysokým školám.
Vedoucí práce: Kristýna Vltavská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statisticko-pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses