Úloha profilace v řízení datové kvality - Fišer, David (2014)
Cílem diplomové práce je zjistit úlohu datové profilace v řízení datové kvality a zanalyzovat stav současných SW nástrojů v oblasti datové profilace. Úloha datové profilace byla určena na základě analýzy obecných metodik přístupu k řízení datové kvality. Pro analýzu data profilačních nástrojů byla sestavena speciální metodika. Tato metodika se zaměřuje na tři základní aspekty, jimiž jsou technické předpoklady, uživatelská přívětivost a funkčnost. Na základě této metodiky bylo vybráno nejvhodnější dostupné SW řešení pro datovou profilaci a zároveň byly analyzovány obecné nedostatky testovaných SW nástrojů.