Úloha profilace v řízení datové kvality - Fišer, David; Pejčoch, David; Kyjonka, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Cílem diplomové práce je zjistit úlohu datové profilace v řízení datové kvality a zanalyzovat stav současných SW nástrojů v oblasti datové profilace. Úloha datové profilace byla určena na základě analýzy obecných metodik přístupu k řízení datové kvality. Pro analýzu data profilačních nástrojů byla sestavena speciální metodika. Tato metodika se zaměřuje na tři základní aspekty, jimiž jsou technické předpoklady, uživatelská přívětivost a funkčnost. Na základě této metodiky bylo vybráno nejvhodnější dostupné SW řešení pro datovou profilaci a zároveň byly analyzovány obecné nedostatky testovaných SW nástrojů.
Vedoucí práce: David Pejčoch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses