ÚMRTNOST PODLE PŘÍČIN SMRTI SROVNÁNÍ KRAJŮ V ČESKÉ REPUBLICE - Veiglová, Barbora; Majerová, Markéta; Říha, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tématem této bakalářské práce je srovnání úmrtnosti podle příčin úmrtí v krajích České republiky za období 1994 až 2010. Regionální analýza úmrtnosti je zpracována na základě dostupných statistických dat, převzatých z Českého statistického úřadu. Práce je rozdělena na metodickou a výsledkovou část. V úvodní metodické části jsou uvedeny zdroje dat pro analýzu, popsány základní metody výpočtů a pojmy související s daným tématem.Výsledková část je rozdělena na tři oddíly. První část obsahuje vývoj naděje dožití při narození a ve věku 60 let ve všech krajích. Ve druhé části jsou popsány rozdíly v úmrtnosti se zaměřením na nejčastější příčiny úmrtí. Poslední část obsahuje analýzu zemřelých dvou vybraných nejrozdílnějších krajů podle podrobnějších příčin úmrtí. Cílem bakalářské práce je popsat a porovnat variabilitu úmrtnosti mezi kraji v ČR.
Vedoucí práce: Markéta Pechholdová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses