Budování a využívání menších počítačových sítí - Koller, Martin; Pinkas, Otakar, 1942-; Šmejkal, Ivo; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato práce pojednává o domácích (menších) počítačových sítích. Postupně popisuje historii počítačových sítí a jednotlivé typy topologií počítačových sítí. Dále uvádí popis referenčního modelu ISO/OSI a architekturu sítí pomocí rodiny protokolů TCP/IP včetně bezdrátových sítí a jejich zabezpečení. Následně se zabývá pasivními i aktivními prvky sítě, jako jsou kabely, konektory, směrovače, přepínače atp. V praktické části je rozebrána analýza dostupného hardwarového vybavení. Po analýze tohoto vybavení je pak navržena domácí síť pro běžnou rodinu, včetně popisu užitečných služeb. Následně je v práci popsána kompletní realizace tohoto návrhu včetně otestování funkčnosti. Závěrem práce pojednává o možnostech vylepšení stávající sítě a lehce se také dotýká tématu podnikových sítí.
Vedoucí práce: Otakar Pinkas
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses