ICT trendy na dálném východě (Jižní Korea a Japonsko) - Švejdová, Karolína (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje aktuální vývoj v oblasti ICT se zaměřením na Asijské země, konktrétně Jižní Koreu a Japonsko. První část je věnována nastínění situace na asijském trhu. Následující části se soustředí na konkrétní významné ICT trendy, porovnání převládajících tendencí v jednotlivých zemích v kontrastu se západem, tedy Spojenými státy a Evropou. Práce je zaměřena na identifikaci klíčových trendů a možnosti budoucího vývoje. Mezi klíčové trendy řadím stupňující se rozvoj robotiky a inteligentních nástrojů, stupňující se popularitu webu 2.0, důraz na bezpečnost sítí a také green computing, jako cestu trvale udržitelného rozvoje.