ICT trendy na dálném východě (Jižní Korea a Japonsko) - Švejdová, Karolína; Samec, Marek; Svatoš, Oleg; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje aktuální vývoj v oblasti ICT se zaměřením na Asijské země, konktrétně Jižní Koreu a Japonsko. První část je věnována nastínění situace na asijském trhu. Následující části se soustředí na konkrétní významné ICT trendy, porovnání převládajících tendencí v jednotlivých zemích v kontrastu se západem, tedy Spojenými státy a Evropou. Práce je zaměřena na identifikaci klíčových trendů a možnosti budoucího vývoje. Mezi klíčové trendy řadím stupňující se rozvoj robotiky a inteligentních nástrojů, stupňující se popularitu webu 2.0, důraz na bezpečnost sítí a také green computing, jako cestu trvale udržitelného rozvoje.
Vedoucí práce: Marek Samec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses