Proměny peronistického populismu v Argentině - Jirsová, Tereza; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Paulenková, Kristína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Peronismus je jedním z nejpoužívanějších termínů v souvislosti s argentinskou politikou, historií a kulturou během posledního více než půl století. Tento termín však není přesně definován a jsou jím označovány zcela odlišné politické strategie argentinských prezidentů. Proč je tento pojem tak těžké definovat? Co skutečně znamená pro argentinské prezidenty hlásit se k peronismu? Práce vychází z hypotézy, že peronismus je především označením populistických politických projektů. Proto je v první kapitole nejdříve vymezen pojem populismus, druhá kapitola se věnuje specifikám populismu v Latinské Americe a třetí kapitola analyzuje jednotlivé mandáty peronistických prezidentů. Závěry potvrzují platnost výše uvedené hypotézy.
Vedoucí práce: Jan Němec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses