Vysokorychlostní a rychlá železniční přeprava osob v Evropě se zaměřením na středoevropský region - Bartoňová, Lucie; Zelený, Lubomír; Kovář, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na vývoj vysokorychlostní a rychlé osobní železniční dopravy v Evropě a studii možné geografické expanze těchto tratí a jejich proveditelnosti. Teoretická část se zabývá vývojem vysokorychlostní železniční dopravy v Evropě- zejména ve Francii, Itálii, Německu a na Pyrenejském poloostrově. V praktické části jsou analyzovány současné možnosti prostorové expanze vysokorychlostních tratí (VRT) s ohledem na mezinárodní trasy. V závěru je autorkou zpracován návrh vysokorychlostní železniční sítě pro region Střední Evropa.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses