Zákon o střetu zájmů jako jeden z nástrojů protikorupční politiky Analýza majetkových přiznání poslanců za období Nečasovy vlády - Kovářová, Pavla; Vymětal, Petr; Paulenková, Kristína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Hlavním cílem práce je zjistit, jak je naplňován zákon č. 159/2006 Sb. o střetu zájmů, se zaměřením na majetková přiznání poslanců PS ČR. V rámci bakalářské práce bude vypracována analýza majetkových přiznání poslanců z období Nečasovy vlády. Analýza dále zkoumá, zda poslanci vykonávali během funkčního období jiné činnosti, nabyli majetek a jestli získali peněžité příjmy, dary anebo naopak jim vznikly závazky. Bakalářská práce je strukturována do tří kapitol. První kapitola se věnuje společenskému fenoménu korupce a protikorupční politice. Další kapitola se zabývá zákonem o střetu zájmů, konkrétně jeho vývojem, interpretací a nedostatky. Poslední kapitola analyzuje majetková přiznání poslanců.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses