Velká hospodářská krize v USA - průběh, příčiny a poučení - Dvořák, Jan (2013)
Bakalářská práce pojednává o Velké hospodářské krizi v USA. Práce popisuje hospodářskou a politickou situaci během 20. a 30. let 20. století. První část práce pojednává o období, které vedlo ke vzniku krize. Druhá část řeší politické kroky Franklina Delano Roosevelta, které měly ozdravit ekonomiku, a analyzuje dopad těchto kroků na ekonomiku. Práce hledá příčiny vzniku této krize a pokouší se najít řešení, jak předejít obdobné krizi v budoucnosti.