Velká hospodářská krize v USA - průběh, příčiny a poučení - Dvořák, Jan; Sirůček, Pavel, 1965-; Dobrylovský, Jiří, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce pojednává o Velké hospodářské krizi v USA. Práce popisuje hospodářskou a politickou situaci během 20. a 30. let 20. století. První část práce pojednává o období, které vedlo ke vzniku krize. Druhá část řeší politické kroky Franklina Delano Roosevelta, které měly ozdravit ekonomiku, a analyzuje dopad těchto kroků na ekonomiku. Práce hledá příčiny vzniku této krize a pokouší se najít řešení, jak předejít obdobné krizi v budoucnosti.
Vedoucí práce: Pavel Sirůček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses