Analýza marketingové komunikace Lékařského domu Praha 7 - Bělíčková, Michaela (2013)
Tato bakalářská práce pojednává o marketingové komunikaci v estetické medicíně s aplikací na Lékařský dům Praha 7. Cílem práce je analyzovat nástroje, kterými Lékařský dům Praha 7 komunikuje se svým okolím, především však se zákazníky a potenciálními zákazníky a připojit vlastní doporučení na jejich zlepšení. Teoretická část se věnuje problematice marketingu ve zdravotnictví, nabídce a poptávce ve zdravotnictví, definování estetické medicíny, významu marketingu ve zdravotnictví a cílům, které zdravotnictví sleduje. Dále je zaměřena na popis marketingové komunikace, popis průběhu komunikačního plánování a definování jednotlivých nástrojů komunikačního mixu. Praktická část navazuje na teoretickou rozborem komunikačního mixu na konkrétním případě. Analýza je podložena popisem minulé a současné situace Lékařského domu včetně představení typického pacienta. Pozornost je věnována i konkurentům v oblasti plastické chirurgie. V závěru práce jsou uvedeny nejdůležitější poznatky, doporučení na zlepšení komunikace a shrnutí.