Analýza marketingové komunikace Lékařského domu Praha 7 - Bělíčková, Michaela; Kašparová, Eva, 1958-; Ticháková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato bakalářská práce pojednává o marketingové komunikaci v estetické medicíně s aplikací na Lékařský dům Praha 7. Cílem práce je analyzovat nástroje, kterými Lékařský dům Praha 7 komunikuje se svým okolím, především však se zákazníky a potenciálními zákazníky a připojit vlastní doporučení na jejich zlepšení. Teoretická část se věnuje problematice marketingu ve zdravotnictví, nabídce a poptávce ve zdravotnictví, definování estetické medicíny, významu marketingu ve zdravotnictví a cílům, které zdravotnictví sleduje. Dále je zaměřena na popis marketingové komunikace, popis průběhu komunikačního plánování a definování jednotlivých nástrojů komunikačního mixu. Praktická část navazuje na teoretickou rozborem komunikačního mixu na konkrétním případě. Analýza je podložena popisem minulé a současné situace Lékařského domu včetně představení typického pacienta. Pozornost je věnována i konkurentům v oblasti plastické chirurgie. V závěru práce jsou uvedeny nejdůležitější poznatky, doporučení na zlepšení komunikace a shrnutí.
Vedoucí práce: Eva Kašparová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses