Provozní výdaje veřejného sektoru - Kučerová, Petra (2013)
Hlavním cílem této práce je zjistit, jaké finanční částky jsou vynakládány na provoz veřejného sektoru v České republice a dále zhodnotit, zda existuje prostor pro snížení těchto výdajů prostřednictvím optimalizace procesu nákupu energetických komodit veřejným sektorem. V práci jsou definovány možnosti realizace veřejné zakázky na dodávky zemního plynu a elektrické energie a diskutovány konkrétní nástroje, kterými jsou komoditní burza nebo elektronická aukce. Praktickým aspektem práce je dotazníkové šetření, jehož respondenty jsou zástupci subjektů veřejného sektoru.