Provozní výdaje veřejného sektoru - Kučerová, Petra; Sedmihradská, Lucie; Dufek, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Hlavním cílem této práce je zjistit, jaké finanční částky jsou vynakládány na provoz veřejného sektoru v České republice a dále zhodnotit, zda existuje prostor pro snížení těchto výdajů prostřednictvím optimalizace procesu nákupu energetických komodit veřejným sektorem. V práci jsou definovány možnosti realizace veřejné zakázky na dodávky zemního plynu a elektrické energie a diskutovány konkrétní nástroje, kterými jsou komoditní burza nebo elektronická aukce. Praktickým aspektem práce je dotazníkové šetření, jehož respondenty jsou zástupci subjektů veřejného sektoru.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses