Prognóza obsazenosti školních zařízení Chocně do roku 2015 prostřednictvím časových řad - Leová, Monika; Arltová, Markéta, 1970-; Langhamrová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou demografického vývoje a analýzou návštěvnosti mateřských a základních škol ve městě Choceň. Cílem práce je za pomoci časových řad stanovit prognózu počtu dětí, které budou tyto školní instituce navštěvovat do roku 2015. Předpovídané počty dětí jsou následně porovnány se současnými kapacitami školních zařízení a k závěru jsou navrhnuta příslušná řešení. Vzorový postup a dosažené prognózy mohou být v budoucnu nápomocné Městskému úřadu Choceň v předcházení problémů ohledně obsazenosti mateřských a základních škol.
Vedoucí práce: Markéta Arltová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses