Analýza dopadů volebního cyklu na příjmy a výdaje státního rozpočtu ČR v letech 1993 – 2012 - Horská, Markéta (2014)
Cílem práce je analýza dopadů volebního cyklu na vývoj příjmů a výdajů státního rozpočtu v České republice v letech 1993 -- 2013. V úvodu práce je popsán důvod zkoumání problematiky, stanovené výzkumné cíle a otázky. V teoretické části jsou uvedena východiska důležitá pro praktickou část. Tato část práce se zabývá vývojem příjmů a výdajů státního rozpočtu, deficitem a vlivem volebního cyklu na tento vývoj. V závěru práce jsou shrnuty všechny poznatky a zhodnoceny cíle stanovené na začátku práce.