Analýza dopadů volebního cyklu na příjmy a výdaje státního rozpočtu ČR v letech 1993 – 2012 - Horská, Markéta; Ochrana, František, 1952-; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem práce je analýza dopadů volebního cyklu na vývoj příjmů a výdajů státního rozpočtu v České republice v letech 1993 -- 2013. V úvodu práce je popsán důvod zkoumání problematiky, stanovené výzkumné cíle a otázky. V teoretické části jsou uvedena východiska důležitá pro praktickou část. Tato část práce se zabývá vývojem příjmů a výdajů státního rozpočtu, deficitem a vlivem volebního cyklu na tento vývoj. V závěru práce jsou shrnuty všechny poznatky a zhodnoceny cíle stanovené na začátku práce.
Vedoucí práce: František Ochrana
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses