Time management (Případová studie podnikatele) - Linhart, Tomáš; Králová, Tereza, 1978-; Bedrnová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cíl práce je zkoumat časovou situaci konkrétního podnikatele v jednotlivých etapách vývoje jeho firmy. Na začátku práce pojednává o time managementu a souvisejících tématech, které mohou pomoct rozvinout organizační schopnosti člověka. Teoretická část představuje téma time management a uvádí nástroje, které se používají pro zvýšení časové efektivity. Zároveň je v práci uvedena související tematika time managementu -- určování si cílů a priorit, zvládání stresu, motivace a leadership. Jako výzkumná metoda byl zvolen hloubkový, kvalitativní rozhovor s podnikatelem. Zkoumaná data jsou doplněna o podklady, které podnikatel o firmě poskytl, a které jsou dostupné na internetu. Výsledné poznatky a údaje jsou porovnány s teoretickými i praktickými informacemi v této práci. Studie shledala podnikatele jako úspěšný případ používání time managementu. Oceněn je kladný podnikatelův přístup k moderní technologii, a některé podnikatelovy zásady (např. neodkládat problémy). Jako doporučení pro zlepšení práce zmiňuje pevné určení cílů a priorit a jejich zaznamenání v písemné podobě a více delegování na spolehlivé lidi (což již pomalu ve firmě nastává).
Vedoucí práce: Tereza Králová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses