Analýza současné situace finančního poradenství v ČR - Kubaštová, Magdaléna (2014)
Tato bakalářská práce analyzuje současnou situaci finančního poradenství v České republice. Koncept práce zahrnuje čtyři kapitoly. První z nich pojednává o legislativní úpravě zprostředkovatelské činnosti v pojišťovnictví, je zde definováno kdo a za splnění jakých podmínek tuto činnost může vykonávat. Prostor je také věnován možným změnám této právní úpravy. Druhá kapitola práce klade důraz na nezávislé finanční poradenství, založeném na principu multi level marketingu. Zbylé dvě kapitoly se soustřeďují na konkrétní práci nezávislého finančního poradce s rozlišením na analytickou a poradenskou část. Cílem práce je poukázat na jednotlivé problematické body spojené s finančním poradenstvím ať už se jedná o legislativu, multilevelový způsob distribuce finančních produktů nebo konkrétní výstup finančního poradenství.