Analýza trhu práce z pohledu regionů ČR - Sirota, Alex; Vltavská, Kristýna; Petkovová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Trh práce paří mezi velmi sledovaná témata, proto je nezbytně nutné analyzovat jeho aktuální vývoj. Cílem této práce je zhodnocení aktuálního stavu pracovního trhu, zejména analýza průměrné hrubé měsíční mzdy respektive platu mezi roky 2012 a 2013 v České republice, hlavním městě Praha a v Libereckém kraji. Analýza průměrného hrubého měsíčního výdělku je členěna dle pohlaví, věku a dosaženého vzdělání zaměstnanců. V teoretické části budou vysvětleny některé základní pojmy, které se týkají trhu práce a následně budou prezentovány zdroje dat. Analytická část je zaměřena na zhodnocení vývoje průměrných výdělků. Na závěr bude proveden rozklad indexu proměnlivého složení, který slouží ke zhodnocení jednotlivých vlivu, které působí na průměrný hrubý měsíční výdělek.
Vedoucí práce: Kristýna Vltavská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses