Penzijní připojištění jako součást důchodového systému v ČR - Fejfarová, Michaela (2013)
Diplomová práce se zabývá penzijním připojištěním v kontextu celého důchodového systému České republiky a důchodové reformy. V první kapitole nalezneme obecnou charakteristiku důchodového systému a informace o prvním pilíři. Druhá kapitola je věnována důchodové reformě, nejprve jsou podrobně analyzovány důvody jejího zavedení, následně je vysvětlen její průběh. Dále jsou uvedeny základní informace o zavedení nového druhého pilíře. Třetí kapitola se již blíže věnuje penzijnímu připojištění, popisuje jeho výhody a nevýhody a uvádí změny, ke kterým došlo v souvislosti se vznikem doplňkového penzijního spoření v rámci důchodové reformy. Poslední kapitola obsahuje praktický propočet naspořených částek při různé výši ukládané částky a různé době spoření v rámci třetího pilíře důchodového systému při zohlednění rozdílných státních příspěvků vyplácených do konce roku 2012 a od začátku roku 2013.