Analýza hospodaření Jihočeského kraje se zaměřením na financování regionálního rozvoje, obnovu kulturních památek a rozvoj venkova - Dupalová, Veronika; Měrtlová, Libuše; Peková, Jitka, 1946-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu hospodaření Jihočeského kraje, konkrétně na financování regionálního rozvoje, obnovu kulturních památek a rozvoj venkova. V analýze financování a hospodaření kraje v letech 2000 - 2013 z pohledu příjmů a výdajů pracuji se závěrečnými účty kraje. Je zde vidět rostoucí trend u příjmů i výdajů kraje. Na začátku zkoumaného období dochází především ke kladnému saldu. V další kapitole zkoumám poskytnuté dotace na regionální rozvoj, kdy nejvyšší položkou jsou vždy dotace na program rozvoje venkova. V poslední části se zaměřují na obnovu kulturních památek v Jihočeském kraji v období 2011 - 2013, nejvyšší množství prostředků je poskytováno na obnovu nemovitých kulturních památek.
Vedoucí práce: Libuše Měrtlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses