Problematika zdanění finančního sektoru - Paloučková, Eliška; Radová, Jarmila; Bártová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá zdaněním finančních institucí se zaměřením na Evropskou unii. V práci jsou stručně popsány počátky finanční krize ve Spojených státech amerických a náklady vynaložené vládami jednotlivých států na záchranu systémově důležitých institucí na trhu. Historie konceptu bankovní daně je stručně shrnuta jak na teoretické úrovni, tak i dva skutečné historické příklady jsou v práci zaznamenány. Stěžejní část práce je soustředěna na aktuální návrh směrnice Evropské komise a dopady jeho implementace. Praktická část diplomová práce je postavena na konkrétních modelových příkladech fungování návrhu této směrnice v praxi.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses