Analýza dopadů zavedení eura na Slovensku - Korčoková, Dominika (2014)
Cieľom tejto práce je previezť analýzu zavedenia eura na Slovensku. Teoretická časť je zameraná na problematiku menovej integrácie, ktorá sa zaoberá Európskou hospodárskou a menovou úniou, jej časovým plánom vývoja. Ďalšia časť sa zameriava na Slovensko voči Hospodárskej a menovej únií, kde konkrétne opisujem vývoj inflácie. Koniec teoretickej časti som venovala etapám zavedeniu eura na Slovensku. Praktická časť sa venuje zhodnoteniu dopadov po zavedení eura. Konkrétne som popísala výhody a nevýhody zavedenia eura na Slovensku a ich dopad na HDP