Spotřební výdaje domácností na kulturu - Joachimsthalerová, Alena (2014)
Tato bakalářská práce, která se zabývá spotřebními výdaji domácností na kulturu, je rozdělena do tří částí. V první části se věnuje kultuře jako takové. Co je za kulturu považováno, jak se kultura dělí a jaký význam má pro jednotlivce, společnost a ekonomiku. Druhá část je zaměřená na financování kultury, zejména ze strany veřejného sektoru, ale i na možnosti financování soukromými subjekty a Evropskou unií. Třetí část se už věnuje pouze výdajům domácností na kulturu, a to nejen z pohledu českých domácností, ale i domácností v jednotlivých zemích Evropské unie. Cílem této práce je nalézt a zhodnotit aspekty, které ovlivňují domácnosti při chování na trhu s kulturou.