Spotřební výdaje domácností na kulturu - Joachimsthalerová, Alena; Zeman, Jiří; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato bakalářská práce, která se zabývá spotřebními výdaji domácností na kulturu, je rozdělena do tří částí. V první části se věnuje kultuře jako takové. Co je za kulturu považováno, jak se kultura dělí a jaký význam má pro jednotlivce, společnost a ekonomiku. Druhá část je zaměřená na financování kultury, zejména ze strany veřejného sektoru, ale i na možnosti financování soukromými subjekty a Evropskou unií. Třetí část se už věnuje pouze výdajům domácností na kulturu, a to nejen z pohledu českých domácností, ale i domácností v jednotlivých zemích Evropské unie. Cílem této práce je nalézt a zhodnotit aspekty, které ovlivňují domácnosti při chování na trhu s kulturou.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses